RECEPT FRÅN IK

Sötpotatis- och morotsvåfflor

Foto: Betina Hasoft

Tillagningstid: 40 minuter
10 stycken

Du behöver

  • 200 g morötter
  • 300 g sötpotatis
  • 150 g cheddarost riven
  • 1,25 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 st salladslök
  • 3 st bladpersilja kvistar
  • 3 st ägg
  • 2 msk smör till gräddning
  • Topping

  • 1 st polkabeta
  • 1 st apelsin saften
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 100 g crème fraîche
  • 2-3 st bladpersilja kvistar

Gör så här

1

Skala och riv morötter och sötpotatis, blanda dem i en skål. Vänd ner osten och mjöl­et. Finhacka lök och persilja och tillsätt det.

2

Vispa äggen i en stor skål och rör ner grönsaksblandningen. Vispa ihop till en jämn smet.

3

Värm upp våffeljärnet. Smörj det med matfett innan du gräddar första våfflan. Lägg i ett par skedar smet och grädda. Fortsätt tills smeten är slut.

4

Topping Skala polkabetan och skär den i flortunna skivor, använd gärna en mandolin. Blanda polkabetan med apelsinsaft och olivolja, krydda med salt och peppar.

5

Bred på crème fraiche på våfflan och toppa med polkabeta och bladpersilja.


Recept