Du behöver
- 200 g morötter
- 300 g sötpotatis
- 150 g cheddarost riven
- 1,25 dl fullkornsvetemjöl
- 1 st salladslök
- 3 st bladpersilja kvistar
- 3 st ägg
- 2 msk smör till gräddning
Topping
1 st polkabeta
1 st apelsin saften
1 msk olivolja
salt och peppar
100 g crème fraîche
2-3 st bladpersilja kvistar
Gör så här
Skala och riv morötter och sötpotatis, blanda dem i en skål. Vänd ner osten och mjölet. Finhacka lök och persilja och tillsätt det.
Vispa äggen i en stor skål och rör ner grönsaksblandningen. Vispa ihop till en jämn smet.
Värm upp våffeljärnet. Smörj det med matfett innan du gräddar första våfflan. Lägg i ett par skedar smet och grädda. Fortsätt tills smeten är slut.
Topping Skala polkabetan och skär den i flortunna skivor, använd gärna en mandolin. Blanda polkabetan med apelsinsaft och olivolja, krydda med salt och peppar.
Bred på crème fraiche på våfflan och toppa med polkabeta och bladpersilja.