Sötpotatis- och morotsvåfflor

Du behöver 200 g morötter 300 g sötpotatis 150 g cheddarost riven 1,25 dl fullkornsvetemjöl 1 st salladslök 3 st bladpersilja kvistar 3 st ägg...

Tillagningstid: 40 minuter
10 stycken

Du behöver

  • 200 g morötter
  • 300 g sötpotatis
  • 150 g cheddarost riven
  • 1,25 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 st salladslök
  • 3 st bladpersilja kvistar
  • 3 st ägg
  • 2 msk smör till gräddning

Topping

1 st polkabeta
1 st apelsin saften
1 msk olivolja
salt och peppar
100 g crème fraîche
2-3 st bladpersilja kvistar

Gör så här

1

Skala och riv morötter och sötpotatis, blanda dem i en skål. Vänd ner osten och mjöl­et. Finhacka lök och persilja och tillsätt det.

2

Vispa äggen i en stor skål och rör ner grönsaksblandningen. Vispa ihop till en jämn smet.

3

Värm upp våffeljärnet. Smörj det med matfett innan du gräddar första våfflan. Lägg i ett par skedar smet och grädda. Fortsätt tills smeten är slut.

4

Topping Skala polkabetan och skär den i flortunna skivor, använd gärna en mandolin. Blanda polkabetan med apelsinsaft och olivolja, krydda med salt och peppar.

5

Bred på crème fraiche på våfflan och toppa med polkabeta och bladpersilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top