Sotad sojagravad lax med svarta sesamfrön

Du behöver 500 g laxloin den tjocka delen av laxfilén utan skinn, när det tunnare slaget är bortskuret 2 dl japansk soja 1 msk sesamfrön...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 500 g laxloin den tjocka delen av laxfilén utan skinn, när det tunnare slaget är bortskuret
  • 2 dl japansk soja
  • 1 msk sesamfrön svarta

Gör så här

1
Hetta upp en stekpanna rejält, så varm som möjligt ska den vara. Lägg laxbiten i torr panna och sota den bara några sekunder på varje sida. Låt svalna något och lägg i en plastpåse, häll på sojan och knyt igen. Lägg i kylen i minst 8 timmar, gärna över natten.

2
Skär upp laxen i skivor, lägg på fat och strö över sesamfrön. Droppa över lite extra soja.


Kommentar:
Tips! Odlad lax som ska gravas behöver inte frysas. Tänker du grava vildfångad lax är det bra om den först varit fryst i minst tre dygn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top