Du behöver
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 dl florsocker
- 1 tsk flingsalt
- 1 st äggula
Fyllning
5 st ägg
2 st citroner
1 dl grädde
1 dl socker
Topping
2 st passionsfrukter
50 g kokosflakes
Gör så här
Dela smöret i mindre bitar. Blanda mjöl, florsocker och salt i en bunke, tillsätt det i smöret. Nyp snabbt ihop till en grynig massa.
Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Nagga botten och ställ in paj-skalet i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Förgrädda pajen i mitten av ugnen tills den fått lite färg, ca 10 minuter.
Fyllning Knäck ner äggen i en bunke och vispa dem lätt. Riv skalet från 1 citron och pressa saften från 2 citroner. Tillsätt i bunken med äggen. Tillsätt grädde och socker, vispa samman.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 30 minuter tills krämen har stannat och känns aningen fast i konsistensen.
Låt svalna.
Topping Dela passionsfrukterna och skeda över pajen. Toppa med rostade kokosflakes.