RECEPT FRÅN IK

Söt; syrlig & frisk - Passionsfruktspaj med kokosflakes

Det här kan vara den godaste paj du någonsin har ätit. De tropiska smakerna balanseras elegant mot citronens syrlighet. Så gott!

Av . Foto: Lee Kearney

Extra tid: 60 minuter
Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 st äggula
  • Fyllning

  • 5 st ägg
  • 2 st citroner
  • 1 dl grädde
  • 1 dl socker
  • Topping

  • 2 st passionsfrukter
  • 50 g kokosflakes

Gör så här

1

Dela smöret i mindre bitar. Blanda mjöl, florsocker och salt i en bunke, tillsätt det i smöret. Nyp snabbt ihop till en grynig massa.

2

Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

3

Nagga botten och ställ in paj-skalet i kylen i minst 30 minuter.

4

Sätt ugnen på 175 grader.

5

Förgrädda pajen i mitten av ugnen tills den fått lite färg, ca 10 minuter.

6

Fyllning Knäck ner äggen i en bunke och vispa dem lätt. Riv skalet från 1 citron och pressa saften från 2 citroner. Tillsätt i bunken med äggen. Tillsätt grädde och socker, vispa samman.

7

Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 30 minuter tills krämen har stannat och känns aningen fast i konsistensen.

8

Låt svalna.

9

Topping Dela passionsfrukterna och skeda över pajen. Toppa med rostade kokosflakes.


Recept // Fler citronerrecept