Du behöver
- 2 st rosa rosor utslagna
- 3 dl vatten
- 2 dl socker
- 1 msk pressad citron
- hushållsfärg någon droppe röd
- 2 st äggvitor
SERVERING:
grenadine eller hallonsaft
Gör så här
1
Plocka av rosenbladen och skölj dem i kallt vatten. Koka upp vatten, socker och blad i en kastrull. Låt koka ca 5 min. Låt lagen kallna och sila sedan ifrån bladen.
2
Blanda lagen med pressad citron och färga den svagt rosa. Vispa äggvitorna till ett fast skum och blanda med sockerlagen. Frys sorbetmassan i glassmaskin eller i en bunke. Fryses massan i bunke måste sorbeten vispas kraftigt, helst med elvisp, flera gånger under infrysningen så den inte blir för isig.
3
Skeda upp sorbeten i höga glas och häll några droppar grenadine eller hallonsaft över.
4
Servera genast.
Ett inslag i “Exklusivt med finess” som ingår i temafesten “Lyxig festmiddag”.