Sorbet på rosenblad

Du behöver 2 st rosa rosor utslagna 3 dl vatten 2 dl socker 1 msk pressad citron hushållsfärg någon droppe röd 2 st äggvitor SERVERING:...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st rosa rosor utslagna
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 msk pressad citron
  • hushållsfärg någon droppe röd
  • 2 st äggvitor

SERVERING:

grenadine eller hallonsaft

Gör så här

1
Plocka av rosenbladen och skölj dem i kallt vatten. Koka upp vatten, socker och blad i en kastrull. Låt koka ca 5 min. Låt lagen kallna och sila sedan ifrån bladen.

2
Blanda lagen med pressad citron och färga den svagt rosa. Vispa äggvitorna till ett fast skum och blanda med sockerlagen. Frys sorbetmassan i glassmaskin eller i en bunke. Fryses massan i bunke måste sorbeten vispas kraftigt, helst med elvisp, flera gånger under infrysningen så den inte blir för isig.

3
Skeda upp sorbeten i höga glas och häll några droppar grenadine eller hallonsaft över.

4
Servera genast.


Kommentar:
Ett inslag i “Exklusivt med finess” som ingår i temafesten “Lyxig festmiddag”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top