Soppgryta med kantareller

Du behöver 500 g benfritt älg- eller nötkött (innanlår, fransyska eller högrev), skuret i skivor 3-4 rödlökar, skurna i grova klyftor ca 800 g potatis,...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g benfritt älg- eller nötkött
  • (innanlår, fransyska eller högrev), skuret i skivor
  • 3-4 rödlökar, skurna i grova klyftor
  • ca 800 g potatis, skuren i skivor
  • (ca 1/2 cm breda)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vilt- och kantarellfond
  • (från flaska)
  • 1 (3 dl) flaska öl
  • 3 msk gelé (gärna svarta vinbär)
  • 1 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • Tillbehör:
  • Färsk timjan eller persilja

Gör så här

Varva kött, lök och potatis i en låg, vid gryta. Tillsätt vatten, fond, öl, gelé och kryddor. Koka upp och låt sedan grytan småputtra i cirka 50 minuter under lock. Garnera med timjan eller persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top