Soppa på gröna ärter

Du behöver soppa 2 st schalottenlökar finhackade 1 st vitlök finhackad 1 msk smör 2 dl vin vitt torrt 1 l kycklingbuljong 300 g ärter...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • soppa
  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 1 st vitlök finhackad
  • 1 msk smör
  • 2 dl vin vitt torrt
  • 1 l kycklingbuljong
  • 300 g ärter frysta gröna
  • salt

Garnityr

100 g bondbönor (ca 300 g med skidor)
1 msk smör
2 st schalottenlökar strimlade
citron rivet
1 msk gräslök skuren
100 g gröna ärter tinade

Till servering

1 dl gräddfil

Gör så här

1
Soppa

2
Fräs lök och vitlök i smöret på låg värme utan att det tar färg. Tillsätt vin och låt det koka bort till hälften. Tillsätt kycklingbuljong och låt koka ihop i 10 minuter. Lägg i ärterna och ge ett uppkok, kör i mixer eller stavmixa, smaka av med salt, sila och håll varm i termos.

3
Garnityr

4
Förväll bönorna i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter. Spola kallt och ploppa bort det sega skalet. Fräs löken glansig och tillsätt sedan bönor och ärter. Smaksätt med citronskal, salt och peppar. Vänd ner gräslök.

5
Servering

6
Lägg bönfräset i tallrikar och häll i soppa från termosen. Rör ner gräddfil med en sked så den blir strimmig.


Kommentar:
Picknick-recept av Viktor Westerlind. Se fler recept nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top