Soppa med skogssvamp

En riktigt mustig och god höstsoppa på karljohanssvamp och jordärtskocka.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3.5 st schalottenlökar
  • 5.5 st karljohanssvampar
  • 300 g jordärtskockor
  • mjöliga potatisar
  • 3,5 msk flytande smör- och rapsolja
  • 7,5 dl hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar

Garnering och servering

1 msk olivolja
nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Rensa och skär svampen i bitar. Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar.

2

Hetta upp smör- & rapsolja i en gryta. Fräs löken i ca 3 minuter. Lägg i svampen och skockorna, fräs ca 3 minuter.

3

Tillsätt hälften av buljongen, lägg i potatisen och koka tills allt är mjukt, ca 20 minuter. Ta kastrullen från värmen. Mixa soppan slät med stavmixer.

4

Blanda soppan med grädden. Späd med resten av buljongen till önskad konsistens, ge den ett uppkok. Smaka av.

5

Garnering och servering Häll upp i portionsskålar. Droppa över oljan, peppra och toppa med krasse. Servera med smördegsstänger.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top