Du behöver
- 3.5 st schalottenlökar
- 5.5 st karljohanssvampar
- 300 g jordärtskockor
- mjöliga potatisar
- 3,5 msk flytande smör- och rapsolja
- 7,5 dl hönsbuljong
- 3 dl grädde
- salt och peppar
Garnering och servering
1 msk olivolja
nymalen svartpeppar
Gör så här
Skala och hacka löken. Rensa och skär svampen i bitar. Skala och skär jordärtskockor och potatis i bitar.
Hetta upp smör- & rapsolja i en gryta. Fräs löken i ca 3 minuter. Lägg i svampen och skockorna, fräs ca 3 minuter.
Tillsätt hälften av buljongen, lägg i potatisen och koka tills allt är mjukt, ca 20 minuter. Ta kastrullen från värmen. Mixa soppan slät med stavmixer.
Blanda soppan med grädden. Späd med resten av buljongen till önskad konsistens, ge den ett uppkok. Smaka av.
Garnering och servering Häll upp i portionsskålar. Droppa över oljan, peppra och toppa med krasse. Servera med smördegsstänger.