Soppa med bönor och kabanoss

Du behöver 2 st tetra blandade bönor (à 380 g) 1.5 st morötter rivna 3 st kabanosskorv smala, (à 45 g) 1 l vatten 2...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st tetra blandade bönor (à 380 g)
  • 1.5 st morötter rivna
  • 3 st kabanosskorv smala, (à 45 g)
  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljong tärningar
  • 1 dl linser torkade röda

Tillbehör:

persilja
bröd

Gör så här

1
Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Riv morötterna och skiva korven i slantar.

2
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka i cirka 10 minuter tills linserna är genomkokta.

3
Strö över persilja och servera med bröd.

4
Tips! Späd rätten mer om du vill ha soppa eller mindre så blir det gryta. Den som inte vill äta kött kan skippa korven och strö över smulad fetaost istället.


Kommentar:
Eva Hallströms favoritrecept är ett mellanting mellan en soppa och en gryta. Full av grönsaker och med skivad kabanoss som ger mustig smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top