Du behöver

  • 3.5 msk ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 500 g köttfärs (hälften kalv eller nöt, hälften fläsk)
  • 2 st ägg
  • 1 st lök mellanstor gul
  • 1 tsk salt
  • 1 krm socker
  • 2 msk vitpeppar hel krydd-, svart och
  • smör eller margarin

Gör så här

1
<LI>Blanda ströbröd och grädde i en bunke. Låt stå och svälla i ca 10 min. Arbeta i färs och ägg.
2
<LI>Skala och riv löken och tillsätt den. Tillsätt salt och socker. Stöt 2-3 korn vardera av pepparsorterna i en mortel och tillsätt smeten.
3
<LI>Trilla köttbullarna - det räcker till ca 30 st. Bryn matfettet i pannan och stek dem försiktigt i olika omgångar. Jag sköljer alltid ur pannan efter varje stekomgång så att inga brända rester finns kvar i pannan. Det är dessutom viktigt att successivt sänka värmen, köttbullarna får inte bli brända, bara gyllenbruna.

Kommentar:
Det här receptet ingår Hus & Hems inredare Helena Rääfs robusta höstmiddag. För fler recept klicka på länkarna.


Recept // Fler köttfärsrecept