Du behöver
- 1 dl ströbröd
- 1 ägg
- 1 dl vatten
- 500–600 g köttfärs
- 1 (ca 200 g) stor gul lök,
- finhackad
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 2 (à 140 g) paket bacon
- ca 800 g vitkål, tunt strimlad
- 1 stor purjolök, strimlad,
- 1 dl riven ost
- Till formen:
- smör
Gör så här
1
Lägg ströbrödet i blöt i ägg och vatten. Låt svälla. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, lök, salt och peppar. Forma avlånga bullar, tjocka som en frukostkorv ungefär. Vira in varje bulle i en skiva bacon.
2
3
Fördela vitkål och purjolök i en generöst stor smord ugnssäker form. Placera färsen ovanpå kålen. Strö ost över rätten och grädda i 200 graders ugnsvärme 30–35 minuter.