Läsar-recept

Sonias husmansgratäng med bacon och vitkål

Du behöver 1 dl ströbröd 1 ägg 1 dl vatten 500–600 g köttfärs 1 (ca 200 g) stor gul lök, finhackad 1 tsk salt 2...


4 portioner

Du behöver

  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 500–600 g köttfärs
  • 1 (ca 200 g) stor gul lök,
  • finhackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 (à 140 g) paket bacon
  • ca 800 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 stor purjolök, strimlad,
  • 1 dl riven ost
  • Till formen:
  • smör

Gör så här

1
Lägg ströbrödet i blöt i ägg och vatten. Låt svälla. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, lök, salt och peppar. Forma avlånga bullar, tjocka som en frukostkorv ungefär. Vira in varje bulle i en skiva bacon.

2

3
Fördela vitkål och purjolök i en generöst stor smord ugnssäker form. Placera färsen ovanpå kålen. Strö ost över rätten och grädda i 200 graders ugnsvärme 30–35 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top