Somrig sallad med melon & räkor

Du behöver 2 stora vattenmelonklyftor 2-3 tomater ca 400 g kassler ca 300 g räkor med skal eller 1 burk kräftstjärtar i lag 12-15 svarta...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 stora vattenmelonklyftor
  • 2-3 tomater
  • ca 400 g kassler
  • ca 300 g räkor med skal eller 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 12-15 svarta Kalamataoliver
  • 100-150 g fetaost, t.ex. Mevgal
  • 3-4 msk olivolja

Gör så här

1
1. Skär melonklyftorna i skivor, cirka två centimeter breda. Skrapa bort alla kärnor i skivorna och skär av de yttersta, gröna skaldelarna.

2
2. Skär nu det rödrosa melonköttet i drygt sockerbitsstora tärningar. Skiva och skär tomaterna i småbitar.

3
3. Dags att skära kasslern i stavar – samt att skala räkor, om du inte valt att köpa kräftstjärtar i lag i stället.

4
4. Skär fetaosten i små tärningar.

5
5. Klart att samla ihop allt till salladen i en stor skål. Bottna med de rödrosa melontärningarna. Tillsätt de i små bitar skurna tomaterna, oliverna och kasslerstavarna – samt räkor eller kräftstjärtar. Blanda det hela försiktigt med två skedar.

6
6. Strö till sist fetaosten över salladen och häll på olivoljan. Klart att servera – med vitt brytbröd, som butiksbakade små minibaguetter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top