Du behöver
- 2 stora vattenmelonklyftor
- 2-3 tomater
- ca 400 g kassler
- ca 300 g räkor med skal eller 1 burk kräftstjärtar i lag
- 12-15 svarta Kalamataoliver
- 100-150 g fetaost, t.ex. Mevgal
- 3-4 msk olivolja
Gör så här
1
1. Skär melonklyftorna i skivor, cirka två centimeter breda. Skrapa bort alla kärnor i skivorna och skär av de yttersta, gröna skaldelarna.
2
2. Skär nu det rödrosa melonköttet i drygt sockerbitsstora tärningar. Skiva och skär tomaterna i småbitar.
3
3. Dags att skära kasslern i stavar – samt att skala räkor, om du inte valt att köpa kräftstjärtar i lag i stället.
4
4. Skär fetaosten i små tärningar.
5
5. Klart att samla ihop allt till salladen i en stor skål. Bottna med de rödrosa melontärningarna. Tillsätt de i små bitar skurna tomaterna, oliverna och kasslerstavarna – samt räkor eller kräftstjärtar. Blanda det hela försiktigt med två skedar.
6
6. Strö till sist fetaosten över salladen och häll på olivoljan. Klart att servera – med vitt brytbröd, som butiksbakade små minibaguetter.