Somrig laxsoppa

Du behöver 9 dl vatten + 1 dl mjölk 2 tärning hönsbuljong 3 st morötter i osthyvlade skivor 1 pkt sockerärtor (150 g) 300 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 9 dl vatten + 1 dl mjölk
  • 2 tärning hönsbuljong
  • 3 st morötter i osthyvlade skivor
  • 1 pkt sockerärtor (150 g)
  • 300 g laxfilé skinnfri
  • 2 msk pepparrot fint riven
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk maizena stärkelse + 3 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 msk klippt gräslök

Gör så här

1
Koka upp vatten, mjölk och buljongtärningar. Lägg i de tunna morotsskivorna och koka dem i 3 minuter. Skölj ärtskidorna, dela dem om de är stora. Skär laxen i mindre bitar. Tillsätt ärtskidor, lax och pepparrot. Koka upp och sjud i 3 minuter.

2
Smaka av med senap. Red med maizena utrörd i vatten och koka upp nätt och jämnt. Smaka av med salt. Vänd ner lösvispad grädde i soppan, när den serveras. Garnera med gräslök. Gott att servera bröd och ost till.


Kommentar:
Ett recept från Svenska Kyrkan i Palma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top