Du behöver
- 9 dl vatten + 1 dl mjölk
- 2 tärning hönsbuljong
- 3 st morötter i osthyvlade skivor
- 1 pkt sockerärtor (150 g)
- 300 g laxfilé skinnfri
- 2 msk pepparrot fint riven
- 1 msk fransk senap
- 2 msk maizena stärkelse + 3 msk vatten
- 1 tsk salt
- 1.5 dl vispgrädde
- 1 msk klippt gräslök
Gör så här
1
Koka upp vatten, mjölk och buljongtärningar. Lägg i de tunna morotsskivorna och koka dem i 3 minuter. Skölj ärtskidorna, dela dem om de är stora. Skär laxen i mindre bitar. Tillsätt ärtskidor, lax och pepparrot. Koka upp och sjud i 3 minuter.
2
Smaka av med senap. Red med maizena utrörd i vatten och koka upp nätt och jämnt. Smaka av med salt. Vänd ner lösvispad grädde i soppan, när den serveras. Garnera med gräslök. Gott att servera bröd och ost till.
Ett recept från Svenska Kyrkan i Palma.