Du behöver

  • 1 l jordgubbar
  • 10 st fläderblomsklasar
  • 1 st citron i skivor
  • 15 g citronsyra (1 msk)
  • 1 l vatten
  • 1 kg strösocker
  • 1 krm natriumbensoat

Gör så här

1
Skölj blomklasarna och jordgubbarna väl.
2
Mosa jordgubbarna, lägg gubbarna i en skål, tillsätt fläderblommorna, citronsyra och citronskivor.
3
Koka upp vattnet med sockret, rör ut natriumbensoaten i lite av sockerlagen och häll tillbaka i lagen.
4
Häll lagen över bären och blommorna, låt stå svalt och övertäckt i cirka 3 dygn.
5
Häll upp i silduk och låt självrinna.
6
Häll upp på varma rengjorda flaskor. Förslut. Förvaras kallt.

Kommentar:
Bulla upp i bersån i sommar!


Recept // Fler frukt & bärrecept