Du behöver
- 300 g fast tofu eller mellanfast tofu
- 2 msk ljus soja
- 0.5 msk strösocker
- 1 msk risvinäger
- 0.5 tsk chiliflakes
- 75 g glasnudlar
- 4 st medelstora morötter
- 3 st salladslökar
- 1.5 dl naturella cashewnötter
- 1 kruka koriander eller mynta
- 100 g ärtskott eller groddar
- 16 st rispapper asiatiska hyllan
Dippsås
1 dl hoisinsås asiatiska hyllan
1.5 msk ljus soja
1 tsk sesamolja
1 msk sesamfrön
Gör så här
Skär tofun i stavar. Lägg i en plastpåse. Rör ihop soja, socker, vinäger och chiliflakes tills sockret lösts. Häll marinaden över tofun. Marinera tofun i 30 minuter.
Tillaga glasnudlarna enligt instruktion på förpackningen. Skölj väl i kallt vatten och låt rinna av. Klipp i mindre bitar.
Skala och skär morötterna i tunna stavar. Ansa salladslöken och skär i tunna stavar. Hacka nötterna.
Rör ihop hoisinsås, soja och sesamolja till dippsåsen. Rosta sesamfröna i torr stekpanna till fin färg. Rör ner i såsen.
Lyft tofun ur marinaden och lägg på ett fat. Lägg övriga ingredienser i små högar på fat.
Doppa ett rispapper i en stor skål med ljummet vatten i 10–30 sekunder, tills det mjuknar. Lägg upp det på en skärbräda.
Lägg hela örtblad i en rad ungefär en tredjedel upp från ena kanten. Fördela grönsaker, nudlar, tofu och nötter i en sträng ovanpå. Vik över den kortare delen av arket. Vik in kortsidorna och rulla ihop.
Servera med dippsåsen.
Prova fräscha rispappersrullar fyllda med sojamarinerad tofu, krispiga grönsaker och knapriga nötter.