RECEPT FRÅN IK

Sommarpavlova med jordgubbar

Av . Foto: Eva Hildén

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

    Marängbotten

  • 3 st medelstora äggvitor kylskåpskalla
  • 3 dl strösocker
  • Fyllning

  • 250 g mascarponeost
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl lemon curd på burk
  • Garnering

  • 0.5 l jordgubbar
  • färska myntablad
  • 2 msk florsocker

Gör så här

1

Marängbotten Sätt ugnen på 100 grader.

2

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i hälften av sockret. Vispa i resten av sockret, cirka 2 matskedar i taget tills marängsmeten blir styv och blank och sockret löst sig. Kolla att sockret löst sig genom att ta en liten klick mellan tumme och pekfinger.

3

Klä en plåt med bakplåts­papper. Rita en cirkel på papperet, cirka 24 centimeter i diameter. Klicka och bred ut marängsmeten inom cirkeln och forma en lite högre kant runtom.

4

Grädda i nedre delen av ugnen, cirka 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna helt i ugnen (hit kan tårtan förberedas i god tid).

5

Fyllning Rör mascarpone­osten mjuk i en bunke med elvisp. Häll i grädden och vispa ihop till en kräm.

6

Toppa marängbotten med lemon curd och mascarpone­kräm.

7

Garnering Garnera pavlovan med jordgubbar och mynta. Sikta över florsocker och servera genast.


Kommentar:
Pavlova är en underbar tårta, perfekt till midsommar med sin lätta luftiga maräng, frisk lemon curd, mascarponekräm och svenska jordgubbar.

Recept