Du behöver
Marängbotten
3 st medelstora äggvitor kylskåpskalla
3 dl strösocker
Fyllning
250 g mascarponeost
2 dl vispgrädde
2 dl lemon curd på burk
Garnering
0.5 l jordgubbar
färska myntablad
2 msk florsocker
Gör så här
Marängbotten Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i hälften av sockret. Vispa i resten av sockret, cirka 2 matskedar i taget tills marängsmeten blir styv och blank och sockret löst sig. Kolla att sockret löst sig genom att ta en liten klick mellan tumme och pekfinger.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Rita en cirkel på papperet, cirka 24 centimeter i diameter. Klicka och bred ut marängsmeten inom cirkeln och forma en lite högre kant runtom.
Grädda i nedre delen av ugnen, cirka 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna helt i ugnen (hit kan tårtan förberedas i god tid).
Fyllning Rör mascarponeosten mjuk i en bunke med elvisp. Häll i grädden och vispa ihop till en kräm.
Toppa marängbotten med lemon curd och mascarponekräm.
Garnering Garnera pavlovan med jordgubbar och mynta. Sikta över florsocker och servera genast.