Sommarpavlova med jordgubbar

Pavlova är en underbar tårta, perfekt till midsommar med sin lätta luftiga maräng, frisk lemon curd, mascarponekräm och svenska jordgubbar.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

Marängbotten

3 st medelstora äggvitor kylskåpskalla
3 dl strösocker

Fyllning

250 g mascarponeost
2 dl vispgrädde
2 dl lemon curd på burk

Garnering

0.5 l jordgubbar
färska myntablad
2 msk florsocker

Gör så här

1

Marängbotten Sätt ugnen på 100 grader.

2

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i hälften av sockret. Vispa i resten av sockret, cirka 2 matskedar i taget tills marängsmeten blir styv och blank och sockret löst sig. Kolla att sockret löst sig genom att ta en liten klick mellan tumme och pekfinger.

3

Klä en plåt med bakplåts­papper. Rita en cirkel på papperet, cirka 24 centimeter i diameter. Klicka och bred ut marängsmeten inom cirkeln och forma en lite högre kant runtom.

4

Grädda i nedre delen av ugnen, cirka 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna helt i ugnen (hit kan tårtan förberedas i god tid).

5

Fyllning Rör mascarpone­osten mjuk i en bunke med elvisp. Häll i grädden och vispa ihop till en kräm.

6

Toppa marängbotten med lemon curd och mascarpone­kräm.

7

Garnering Garnera pavlovan med jordgubbar och mynta. Sikta över florsocker och servera genast.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top