Läsar-recept

Sommarens bästa pastasallad

Du behöver 500 g pasta exempelvis fusili 4 msk matolja 2 msk vitvinsvinäger 1.5 tsk salt 2 tsk timjan 1 st purjolök liten 275 g...


6 portioner

Du behöver

  • 500 g pasta exempelvis fusili
  • 4 msk matolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 tsk salt
  • 2 tsk timjan
  • 1 st purjolök liten
  • 275 g salami
  • 1 st gurka
  • 250 g gröna ärtor frysta
  • 1 st salladshuvud strimlat + valfria grönsaker efter tillgång och smak
  • 3 dl gräddfil

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

2
Blanda olja, vinäger, salt och timjan.

3
Låt pastan rinna av. Häll tillbaka i kastrullen och rör i oljeblandningen.

4
Låt stå och dra tills pastan svalnat.

5
Skär under tiden de övriga ingredienserna i små bitar – purjo i ringar, salami i tärningar, gurka i bitar och så vidare.

6
När pastan har svalnat blandas alltsamman.

7
Har du ingen salami blir salladen god även med annat kött, exempelvis kassler eller kyckling.

8
Servera gärna med lite gräddfil.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top