Du behöver
- 500 g pasta exempelvis fusili
- 4 msk matolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1.5 tsk salt
- 2 tsk timjan
- 1 st purjolök liten
- 275 g salami
- 1 st gurka
- 250 g gröna ärtor frysta
- 1 st salladshuvud strimlat + valfria grönsaker efter tillgång och smak
- 3 dl gräddfil
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
2
Blanda olja, vinäger, salt och timjan.
3
Låt pastan rinna av. Häll tillbaka i kastrullen och rör i oljeblandningen.
4
Låt stå och dra tills pastan svalnat.
5
Skär under tiden de övriga ingredienserna i små bitar – purjo i ringar, salami i tärningar, gurka i bitar och så vidare.
6
När pastan har svalnat blandas alltsamman.
7
Har du ingen salami blir salladen god även med annat kött, exempelvis kassler eller kyckling.
8
Servera gärna med lite gräddfil.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.