Du behöver
- 400 g fast tofu extra fast
- 100 g champinjoner små
- 0.5 dl japansk soja
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk ingefära riven
- 2 krm kajenn
- 3 dl basmatiris
- 2 msk sesamfrö
- salt
- 1 msk jordnötsolja
- 120 g spenat färsk
Gör så här
1
Skär tofun i bitar. Borsta svampen. Rör ihop soja och olja med ingefära och kajenn. Vänd ner tofu och svamp.
2
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfrön med salt i en panna på medelvärme i 1–2 minuter.
3
Hetta upp jordnötsoljan i en panna. Ta upp tofu och svamp ur marinaden med till exempel en hålslev, stek i oljan på hög värme tills allt har fått fin färg.
4
Tillsätt spenat och häll på 1/2 deciliter vatten, låt spenaten mjukna. Ringla över marinaden och dra åt sidan.
5
Servera tofun med ris och rostade sesamfrön.
Näringsvärde: Kcal 435, Fett 18 g, Kolhydrater 48 g, Fibrer 4 g