Sojastekt tofu med basmatiris

Du behöver 400 g fast tofu extra fast 100 g champinjoner små 0.5 dl japansk soja 1 tsk sesamolja 1 msk ingefära riven 2 krm...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g fast tofu extra fast
  • 100 g champinjoner små
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk ingefära riven
  • 2 krm kajenn
  • 3 dl basmatiris
  • 2 msk sesamfrö
  • salt
  • 1 msk jordnötsolja
  • 120 g spenat färsk

Gör så här

1
Skär tofun i bitar. Borsta svampen. Rör ihop soja och olja med ingefära och kajenn. Vänd ner tofu och svamp.

2
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfrön med salt i en panna på medelvärme i 1–2 minuter.

3
Hetta upp jordnötsoljan i en panna. Ta upp tofu och svamp ur marinaden med till exempel en hålslev, stek i oljan på hög värme tills allt har fått fin färg.

4
Tillsätt spenat och häll på 1/2 deciliter vatten, låt spenaten mjukna. Ringla över marinaden och dra åt sidan.

5
Servera tofun med ris och rostade sesamfrön.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 435, Fett 18 g, Kolhydrater 48 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top