Sockerkaksbotten till tårta

Du behöver 4 st ägg 1.5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver smör till formen Gör så här Vispa äggen och sockret ljust...

Tillagningstid: 40 minuter
1 portion

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • smör till formen

Gör så här

Vispa äggen och sockret ljust och fast i 8–10 minuter. Sikta vetemjölet med bakpulvret ner i bunken och vänd in i äggpöset. Lägg i smord och bröad form med diameter 24 centimeter. Grädda på nedre falsen i ugnen i 175 grader cirka 30 minuter. Låt den kallna. Dela bottnen i tre delar.


Kommentar:
Perfekt att göra prinsesstårta av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top