Du behöver
- smör och ströbröd till formen
Sockerkaka
150 g smör rumsvarmt
3 dl socker
3 st ägg
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk äkta vaniljpulver
0,5 st citron rivet skal + pressad saft
Limekräm
2 dl crème fraîche
3 msk florsocker + till dekoration
0,5 st lime rivet skal + pressad saft
Garnering
1 st mango mogen
1 st lime i klyftor
1-2 msk mynta plockad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
Dela smöret i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt sockret och vispa allt fluffigt med elvisp. Rör ner ett ägg i taget under vispning. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver samt vaniljpulver. Rör ner citronskal och saft.
Fyll formen med kaksmeten och grädda i mitten av ugnen tills kakan är torr, ca 40–45 minuter. Låt svalna.
Limekräm Vispa crème fraiche med florsocker, limeskal och saft tills krämen tjocknat något.
Garnering Skala och skär mangon i mindre bitar eller skivor. Garnera kakan med mango, lime och mynta. Pudra gärna över lite florsocker och servera limekrämen vid sidan av.