Sockergrillade päron

Du behöver 3 stora, välmogna (Anjou)päron 1 msk pressad citron strösocker eller brun farin 2 1/2 dl (Kelda)vaniljsås 12 procent citronmeliss Mördeg 2 1/2 dl...


6 portioner

Du behöver

  • 3 stora, välmogna (Anjou)päron
  • 1 msk pressad citron
  • strösocker eller brun farin
  • 2 1/2 dl (Kelda)vaniljsås 12 procent
  • citronmeliss
  • Mördeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör

Gör så här

1
Börja med kakorna. Smula samman mjöl, socker och smör i matberedare. Ta degen ut på bänken och knåda den fort samman till en deg. I denna ska det inte vara vätska.

2
Kavla ut degen med mjöl under och över. Kan också kavlas mellan två lager plastfolie, även då med aningen mjöl på degen. Också omkavlad deg går åt. Ta ut runda kakor som formas i portionsformar med diameter cirka 10 centimeter. Grädda dem mitt i ugnen i 200 grader cirka 10 minuter. Låt kallna på galler. Kan gräddas flera dagar i förväg och förvaras torrt.

3
Päronen skalas och delas itu på längden. Ta ur kärnhus med en tesked. Skär sneda skivor i päronhalvorna, men låt skivorna hänga samman i änden. Pensla med citronsaft så de inte mörknar.

4
Lägg päronskivorna på folie på plåt. Strö ett tunt lager socker över. Grilla dem under ugnsgrillen tills de fått lite färg på ytan och mjuknat lite. Ta ut och låt dem svalna.

5
Vispa vaniljsåsen pösig, klicka den i kakorna och lägg en päronhalva på toppen av varje kaka. Garnera med blad av citronmeliss.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top