Sockerfrästa äpplen med äppelbrännvin

Du behöver 6 äpplen 1 1/2 dl strösocker 3 msk smör 1 msk calvados (äppelbrännvin) Gör så här 1 Tvätta, torka av och kärna ur...


12 portioner

Du behöver

  • 6 äpplen
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 msk smör
  • 1 msk calvados (äppelbrännvin)

Gör så här

1
Tvätta, torka av och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor.

2
Smält sockret i en vid panna. Rör ner smör och calvados i sockret. Lägg i äppelklyftorna och vänd med en träspade.

3

4
Äpplena ska bli knappt mjuka, det går fort i det heta sockret. Lägg upp på ett fat och portionera vidare på tallrikarna med de fattiga riddarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top