Sött, segt & salt – supergoda Snickersrutor i långpanna

Farligt gott och mycket lättbakat. Rosita Erixons geniala recept på en riktig sötsak med smak av jordnötssmör och choklad. Skär i rutor och njut!

Tillagningstid: 20 minuter
70 stycken

Du behöver

  • 1 st burk jordnötssmör (225 g)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl socker
  • 3 dl sirap
  • 11 dl K-special flingor eller cornflakes
  • 1.5 dl kokos riven
  • 220 g choklad ljus eller mörk
  • 2 msk olja neutral

Gör så här

1
Smält jordnötssmör, socker, vaniljsocker och sirap på svag värme i en stor kastrull, det ska inte koka. Rör tills sockret löst sig.

2
Blanda i flingor och kokos. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna eller ugnsform (cirka 25 x 35 cm) och fördela smeten jämnt över pappret.

3
Smält choklad i vattenbad eller mikro och rör ihop med olja.

4
Pensla ut choklad över kakan och ställ formen på en våt, kall disktrasa att svalna. Ställ sedan in i kylen så att den kallnar helt.

5
Ta ut och skär i bitar, stora eller små efter smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top