Du behöver
- 1 st burk jordnötssmör (225 g)
- 2 tsk vaniljsocker
- 1.5 dl socker
- 3 dl sirap
- 11 dl K-special flingor eller cornflakes
- 1.5 dl kokos riven
- 220 g choklad ljus eller mörk
- 2 msk olja neutral
Gör så här
1
Smält jordnötssmör, socker, vaniljsocker och sirap på svag värme i en stor kastrull, det ska inte koka. Rör tills sockret löst sig.
2
Blanda i flingor och kokos. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna eller ugnsform (cirka 25 x 35 cm) och fördela smeten jämnt över pappret.
3
Smält choklad i vattenbad eller mikro och rör ihop med olja.
4
Pensla ut choklad över kakan och ställ formen på en våt, kall disktrasa att svalna. Ställ sedan in i kylen så att den kallnar helt.
5
Ta ut och skär i bitar, stora eller små efter smak.