Du behöver
- 200 g mörk choklad
- 200 g mjölkchoklad
- 1 msk neutral olja t ex solrosolja
- 200 g sötmandlar
- 100 g hasselnötter
- 1 tsk flingsalt
- 1 st påse kolor t ex Dumle
Gör så här
Grovhacka chokladen och smält den i vattenbad över en kastrull med sjudande vatten.
Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt mandlar och hasselnötter. Rosta nötterna och mandlarna på medelvärme tills de fått fin gyllenbrun färg.
Tillsätt saltet och häll ner hälften av nötterna och mandeln i den smälta chokladen. Blanda även ner kolorna. Lägg ett bakplåtspapper i en liten form, cirka 25 x 20 centimeter, med kanter.
Häll i chokladsmeten och toppa med resten av nötterna och mandeln, ställ att stelna. Skär upp i bitar och servera till nybryggt kaffe.
Busenkelt kaffegodis gjort på choklad och fyllt med seg kola och saltrostade nötter och mandlar.