Du behöver

  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • makaroner ca 1 1/2 dl
  • Stuvning:

  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk vetemjöl
  • 1.5 krm salt
  • peppar lite nymald
  • 0.5 dl riven ost

Gör så här

1
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Häll i makaronerna och låt dem koka enligt anvisningen på förpackningen.
2
Vispa under tiden samman mjölk, crème fraîche och vetemjöl i en kastrull. Koka upp stuvningen under ständig omrörning, annars kan det bildas klumpar. Låt stuvningen koka 2-3 minuter. Smaksätt med salt och lite peppar. Strö i osten och låt den smälta under omrörning.
3
Låt makaronerna rinna av riktigt väl. Blanda ner dem i stuvningen och låt alltsammans koka upp igen.
4
Servera makaronerna med köttbullar, ketchup, några råa skalade morötter och en salladsklyfta.

Kommentar:
Gammaldags stuvade makaroner i mjölk kräver noggrann passning, eftersom de lätt bränner fast, men framför allt tar de rätt lång tid att tillaga. Här gör vi en snabbvariant som blir minst lika god och är mycket lätt att göra. Samtidigt som makaronerna kokas i vatten, hinner man laga den goda och krämiga stuvningen.

Recept // Fler pasta & nudlarrecept