Snabbrimmad skinkschnitzel med purjolökssås

Du behöver 600 g skinkschnitzel (tunna skivor) 2 tsk havssalt 5 dl strimlad purjolök (en normalstor) 1 msk smör 2 dl lätt-creme fraiche salt och...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g skinkschnitzel (tunna skivor)
  • 2 tsk havssalt
  • 5 dl strimlad purjolök (en normalstor)
  • 1 msk smör
  • 2 dl lätt-creme fraiche
  • salt och peppar
  • 1 kg mjölig potatis, skalad
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 100 g ärtskott till servering

Gör så här

1
Lägg ut schnitzlarna på en tallrik och strö över saltet. Låt stå 20 minuter. Vill man ta en genväg kan man ta rimmat bogfläsk i tunna skivor.

2
Fräs purjolöken i smör utan att den får färg. Tillsätt lätt-creme fraiche och koka upp, salta och peppra, låt koka 1-2 minuter.

3
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Slå bort vattnet, ånga av. Mosa den med en gaffel, blanda i den kallpressade rapsoljan.

4
Torka av köttet med hushållspapper. Pensla med olja och grilla det 2 minuter per sida i grillpanna eller stekpanna. Servera med purjolökssåsen, potatisen och ärtskott.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top