Du behöver
- 600 g skinkschnitzel (tunna skivor)
- 2 tsk havssalt
- 5 dl strimlad purjolök (en normalstor)
- 1 msk smör
- 2 dl lätt-creme fraiche
- salt och peppar
- 1 kg mjölig potatis, skalad
- 2 msk kallpressad rapsolja
- 100 g ärtskott till servering
Gör så här
1
Lägg ut schnitzlarna på en tallrik och strö över saltet. Låt stå 20 minuter. Vill man ta en genväg kan man ta rimmat bogfläsk i tunna skivor.
2
Fräs purjolöken i smör utan att den får färg. Tillsätt lätt-creme fraiche och koka upp, salta och peppra, låt koka 1-2 minuter.
3
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Slå bort vattnet, ånga av. Mosa den med en gaffel, blanda i den kallpressade rapsoljan.
4
Torka av köttet med hushållspapper. Pensla med olja och grilla det 2 minuter per sida i grillpanna eller stekpanna. Servera med purjolökssåsen, potatisen och ärtskott.