Snabbpicklade grönsaker

Du behöver 2 st morötter gärna i olika färger 1 st rödbeta 2 st sparris 1 st fänkål liten 1 st rädisor knippa 1 msk...

Tillagningstid: 60 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2 st morötter gärna i olika färger
  • 1 st rödbeta
  • 2 st sparris
  • 1 st fänkål liten
  • 1 st rädisor knippa
  • 1 msk flingsalt

Lag:

1.25 dl ättiksprit 12
2.5 dl vatten
1 dl strösocker
2.5 st lagerblad gärna färska
5 st pepparkorn

Till garnering:

örter t ex rucola

Gör så här

1
Skala morötterna och rödbetan. Ansa sparris, fänkål och rädisor. Skär grönsakerna i lövtunna skivor, använd mandolin.

2
Blanda grönsakerna med saltet i en skål. Låt stå cirka 20 minuter.

3
Blanda ingredienserna till lagen, så att sockret löser sig.

4
Skölj av grönsakerna under rinnande vatten och lägg dem i lagen. Låt marinera i kylskåp cirka 30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top