RECEPT FRÅN IK

Snabbpicklade grönsaker

Av .

Tillagningstid: 60 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 2 st morötter gärna i olika färger
  • 1 st rödbeta
  • 2 st sparris
  • 1 st fänkål liten
  • 1 st rädisor knippa
  • 1 msk flingsalt
  • Lag:

  • 1.25 dl ättiksprit 12
  • 2.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 st lagerblad gärna färska
  • 5 st pepparkorn
  • Till garnering:

  • örter t ex rucola

Gör så här

1
Skala morötterna och rödbetan. Ansa sparris, fänkål och rädisor. Skär grönsakerna i lövtunna skivor, använd mandolin.
2
Blanda grönsakerna med saltet i en skål. Låt stå cirka 20 minuter.
3
Blanda ingredienserna till lagen, så att sockret löser sig.
4
Skölj av grönsakerna under rinnande vatten och lägg dem i lagen. Låt marinera i kylskåp cirka 30 minuter.

Recept // Fler grönsakerrecept