RECEPT FRÅN IK

Snabblagad tataki på halstrad oxfilé

Njut av en smakrik förrätt i från det japanska köket.

Av . Foto: Ove Lindfors

Tillagningstid: 30 minuter
12 stycken

Du behöver

  • 200 g oxfilé
  • 12 bitar hjärtsallad
  • Tatakisås

  • 3 msk ponzu (soja med citron)
  • 1 tsk japansk soja
  • 2 tsk hackad salladslök
  • 1 tsk riven ingefära
  • Garnering

  • strimlad salladslök
  • rostade sesamfrön svarta och vita
  • rödbetsgroddar

Gör så här

1

Tatakisås Blanda samman ingredienserna till såsen. Låt gärna smakerna mogna.

2

Skär köttet i två tjocka skivor. Grilla det hastigt på hett grilljärn eller på utegrillen. Köttet ska endast få grillyta, men ha rå kärna. Låt kallna.

3

Skär köttet i små kuber, ca 4 x 5 cm.

4

Blanda kött och tatakisås. Lägg köttet i små högar i ­salladsblad.

5

Garnering Garnera med salladslök, sesamfrön och groddar eller örter. Servera genast.


Recept // Fler oxfilérecept