Snabbinlagd Brantevikssill

Du behöver 2 st förpackning 5-minuterssill Lag 1,5 dl vatten 5 msk ättikssprit 1 dl socker 1,5 msk hel vitpeppar 1,5 msk kryddpeppar 3-4 st...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 st förpackning 5-minuterssill

Lag

1,5 dl vatten
5 msk ättikssprit
1 dl socker
1,5 msk hel vitpeppar
1,5 msk kryddpeppar
3-4 st lagerblad
1 st rödlök
1 kruka dill
0,5 kruka gräslök

Gör så här

1

Låt sillfiléerna rinna av. Skär dem i ca 1 1/2 cm breda bitar.

2

Lag Mät upp vatten, ättika och socker i en kastrull, koka upp. Sjud under omrörning tills sockret löser sig. Låt lagen kallna. 

3

Stöt vit- och kryddpeppar i en mortel. Krossa lagerbladen grovt. Lägg peppar och lagerblad i en burk.

4

Skala och finhacka rödlöken. Hacka dill och gräslök. Blanda dill och lök med sillen, lägg ner  i burken. Häll på lagen, förslut.

5

Ställ  kallt ca 2 timmar eller över natten. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top