Du behöver

  • 450 g grytbitar färsk skinka eller lamm
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 pkt krossade tomater (500 g)
  • 1 st köttbuljongtärning eller ca 2 msk kalvfond
  • vatten 1
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk stött kummin
  • 2 msk dijonsenap fransk osötad
  • 1 st purjolök
  • crème fraîche ca 1 dl
  • Att äta till:

  • kokt ris (eller pressad potatis)
  • tomater skivade

Gör så här

1
Bryn köttet lätt runtom i matfett i stekpanna eller gryta så att det får lite färg.
2
Häll på krosstomaterna. Tillsätt buljongtärning eller fond, vatten, salt, vitlök, kummin och senap. Låt det hela sjuda under lock cirka 15 minuter.
3
Sätt riset på kokning. Snitta under tiden upp purjon på längden och skölj den väl mellan bladen. Skär purjon i 2 cm bitar och för över i grytan.
4
Sjud allt 5-10 minuter ytterligare. Späd eventuellt med lite mer vatten och rör i 2-3 msk crème fraîche.
5
Kvarvarande crème fraîche är bra att sätta fram på bordet, så att var och en kan skeda lite över sin portion.

Recept // Fler lammköttrecept