Snabb och smakrik köttgryta

Du behöver 450 g grytbitar färsk skinka eller lamm 1 msk margarin eller smör 1 pkt krossade tomater (500 g) 1 st köttbuljongtärning eller ca...


4 portioner

Du behöver

  • 450 g grytbitar färsk skinka eller lamm
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 pkt krossade tomater (500 g)
  • 1 st köttbuljongtärning eller ca 2 msk kalvfond
  • vatten 1
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk stött kummin
  • 2 msk dijonsenap fransk osötad
  • 1 st purjolök
  • crème fraîche ca 1 dl

Att äta till:

kokt ris (eller pressad potatis)
tomater skivade

Gör så här

1
Bryn köttet lätt runtom i matfett i stekpanna eller gryta så att det får lite färg.

2
Häll på krosstomaterna. Tillsätt buljongtärning eller fond, vatten, salt, vitlök, kummin och senap. Låt det hela sjuda under lock cirka 15 minuter.

3
Sätt riset på kokning. Snitta under tiden upp purjon på längden och skölj den väl mellan bladen. Skär purjon i 2 cm bitar och för över i grytan.

4
Sjud allt 5-10 minuter ytterligare. Späd eventuellt med lite mer vatten och rör i 2-3 msk crème fraîche.

5
Kvarvarande crème fraîche är bra att sätta fram på bordet, så att var och en kan skeda lite över sin portion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top