Snabb köttfärssås till pasta och sallad

Du behöver 0.5 st isbergssalladhuvud 200 g broccolibuketter salt, svartpeppar 3 st gula lökar 1 st vitlöksklyftor 1 msk olivolja 300 g nötfärs mager 3.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 st isbergssalladhuvud
  • 200 g broccolibuketter
  • salt, svartpeppar
  • 3 st gula lökar
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 300 g nötfärs mager
  • 3.5 dl vatten
  • 1 tärning kalvbuljong
  • 3 msk tomatpuré
  • 1.5 msk fransk senap

Gör så här

1
1 Finstrimla salladen. Mikra de frysta broccolibuketterna

2
3–4 minuter, salta och peppra. Blanda allt.

3
2 Grovhacka två av lökarna, klyfta den tredje tunt. Fräs allt i hälften av oljan med skivad vitlöksklyfta

4
5 minuter på medelvärme. Ta upp.

5
3 Höj värmen, hetta upp resten av oljan. Lägg i köttfärsen, platta ut och dela i småbitar. Salta och peppra medan färsen fräser.

6
4 Sänk till knapp medelvärme igen. Tillsätt lök och vatten, smula i buljong, rör i tomatpuré och senap. Låt puttra några minuter under lock. Servera med kokt spagetti, riven ost och sallad.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 663 kcal
Fett 28 g
Kolhydrater 65 g
Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top