Du behöver
- 0.5 st isbergssalladhuvud
- 200 g broccolibuketter
- salt, svartpeppar
- 3 st gula lökar
- 1 st vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 300 g nötfärs mager
- 3.5 dl vatten
- 1 tärning kalvbuljong
- 3 msk tomatpuré
- 1.5 msk fransk senap
Gör så här
1
1 Finstrimla salladen. Mikra de frysta broccolibuketterna
2
3–4 minuter, salta och peppra. Blanda allt.
3
2 Grovhacka två av lökarna, klyfta den tredje tunt. Fräs allt i hälften av oljan med skivad vitlöksklyfta
4
5 minuter på medelvärme. Ta upp.
5
3 Höj värmen, hetta upp resten av oljan. Lägg i köttfärsen, platta ut och dela i småbitar. Salta och peppra medan färsen fräser.
6
4 Sänk till knapp medelvärme igen. Tillsätt lök och vatten, smula i buljong, rör i tomatpuré och senap. Låt puttra några minuter under lock. Servera med kokt spagetti, riven ost och sallad.
Näringsvärde
Kcal 663 kcal
Fett 28 g
Kolhydrater 65 g
Fibrer 8 g