Du behöver

  • 1 kg mospotatis
  • 1 st gul lök hackad
  • olja att steka i
  • 400 g nötfärs
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 2 dl mjölk
  • 1 st smör klick
  • 4 dl ärter frysta

Gör så här

1
Skala potatisen och koka den i bitar i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet men spara det.
2
Fräs löken i olja i minst 2 minuter. Tillsätt köttfärsen och smula den med en trägaffel medan den steks. Krydda med buljongtärning, salt och peppar efter smak och låt puttra i cirka 10 minuter.
3
Om färsen är torr kan man tillsätta några matskedar vatten i pannan.
4
Gör potatismos med elvispen. Späd med mjölk, smörklick och kokvatten till lagom konsistens. Smaka av med salt och sätt på ett lock för att hålla värmen.
5
Tillsätt de frysta ärterna till färsen och låt dem bli genomvarma. Servera fräset med moset och gärna med en grön sallad till.

Recept // Fler köttfärsrecept