RECEPT FRÅN IK

Snabb grönkålsgryta

Foto: Ulf Svensson

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st lök
  • lite olja
  • 1 st morot
  • 2 st stora grönkålsblad
  • salt och peppar
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 1 burk vita bönor 400 g
  • 1 bitar fetaost
  • Till servering

  • kokt potatis eller pasta

Gör så här

1

Hacka löken och fräs i lite matfett i gryta. Skala moroten och riv den grovt. Repa grönkålen från den grova nerven och skär bladen i mindre bitar.

2

Blanda ner morot och grönkål i lökfräset. Salta och peppra. Häll på tomatkross och låt allt sjuda 5 minuter. Vänd i sköljda, avrunna bönor, låt allt bli varmt. Smaka av och krydda mer om du vill.

3

Låt smulad fetaost smälta överst strax före servering.

4

Servera grytan med kokt potatis eller pasta.


Kommentar:
Den här grytan gör Birgitta Granfelt i Köping ofta när hon har ont om tid eller inte har något speciellt hemma att laga till. Såväl nyttig som enkel.

Recept