Snabb grönkålsgryta

Du behöver 1 st lök lite olja 1 st morot 2 st stora grönkålsblad salt och peppar 1 burk krossade tomater 400 g 1 burk...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st lök
  • lite olja
  • 1 st morot
  • 2 st stora grönkålsblad
  • salt och peppar
  • 1 burk krossade tomater 400 g
  • 1 burk vita bönor 400 g
  • 1 bitar fetaost

Till servering

kokt potatis eller pasta

Gör så här

1

Hacka löken och fräs i lite matfett i gryta. Skala moroten och riv den grovt. Repa grönkålen från den grova nerven och skär bladen i mindre bitar.

2

Blanda ner morot och grönkål i lökfräset. Salta och peppra. Häll på tomatkross och låt allt sjuda 5 minuter. Vänd i sköljda, avrunna bönor, låt allt bli varmt. Smaka av och krydda mer om du vill.

3

Låt smulad fetaost smälta överst strax före servering.

4

Servera grytan med kokt potatis eller pasta.


Kommentar:
Den här grytan gör Birgitta Granfelt i Köping ofta när hon har ont om tid eller inte har något speciellt hemma att laga till. Såväl nyttig som enkel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top