Du behöver
- 1 st lök
- lite olja
- 1 st morot
- 2 st stora grönkålsblad
- salt och peppar
- 1 burk krossade tomater 400 g
- 1 burk vita bönor 400 g
- 1 bitar fetaost
Till servering
kokt potatis eller pasta
Gör så här
Hacka löken och fräs i lite matfett i gryta. Skala moroten och riv den grovt. Repa grönkålen från den grova nerven och skär bladen i mindre bitar.
Blanda ner morot och grönkål i lökfräset. Salta och peppra. Häll på tomatkross och låt allt sjuda 5 minuter. Vänd i sköljda, avrunna bönor, låt allt bli varmt. Smaka av och krydda mer om du vill.
Låt smulad fetaost smälta överst strax före servering.
Servera grytan med kokt potatis eller pasta.
Den här grytan gör Birgitta Granfelt i Köping ofta när hon har ont om tid eller inte har något speciellt hemma att laga till. Såväl nyttig som enkel.