Du behöver
- 3 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 5 msk potatismjöl
- 0,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk pepparkakskrydda
Färskostfyllning
1 dl polkagrisar
200 g färskost typ philadelphia
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke, lättast går det med elvisp.
Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver och pepparkakskrydda i en bunke.
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör så att allt blir blandat.
Bred ut smeten i en papprad långpanna som mäter 30 x 40 centimeter.
Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter.
Lägg ett bakplåtspapper på en bänk, strö socker ovanpå. Ta ut rulltårtan och vänd upp den på det sockrade papperet. Dra av det översta papperet och låt rulltårtan svalna.
Färskostfyllning Stöt polkagrisarna fint i en mortel. Blanda polkagriskrosset och färskosten till en bredbar kräm.
Jämna till rulltårtans kanter med en kniv om den är ojämn. Bred krämen över hela kakan. Rulla ihop till en rulle från långsidan.
Skär rulltårtan i skivor. Lättast går det om rulltårtan fått ligga i kylen en stund.