Smulpaj med svarta vinbär

Du behöver 125 g smör 1.5 dl vetemjöl 0.5 dl strösocker 2 dl havregryn 0.5 dl mandel hackad Fyllning: 8 dl svarta vinbär 1.5 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 125 g smör
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 dl havregryn
  • 0.5 dl mandel hackad

Fyllning:

8 dl svarta vinbär
1.5 dl strösocker
1.5 msk potatismjöl

Till servering:

vaniljglass eller vispgrädde

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda med socker, mjöl, havregryn och mandel till ett smul.

2
2. Blanda vinbär, socker och potatismjöl och lägg i en smord pajform. Strö över smuldegen och grädda pajen mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills den fått fin färg.

3
3. Servera med vaniljglass eller en klick vispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top