Smulpaj grundrecept

Du behöver 3 dl smulmix 100 g kallt smör 7 dl bär eller ca 4 medelstora persikor eller annan frukt 1/2–1 msk potatismjöl smör till...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 3 dl smulmix
  • 100 g kallt smör
  • 7 dl bär eller ca 4 medelstora persikor eller annan frukt
  • 1/2–1 msk potatismjöl
  • smör till formen

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smulorna med smöret.

2
Blötare bär blandas ut med potatismjöl, frukt skärs i klyftor. Lägg i smord pajform och strö över smulorna.

3
Grädda pajen i mitten av ugnen i 15–20 minuter tills den har fått fin färg. Låt svalna lite. Servera med vaniljsås, grädde eller vaniljglass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top