Du behöver
- 600 g uer urbenad uer, alternativt gös eller abborre
- 2 msk smör
- 2 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 dl crème fraîche
- 1 tsk fransk senap
- 1 tsk citron färskpressad
- 2 krm strösocker
- 0.5 tsk dragon
- 1 st knippe gräslök
- 4 st tomater
- 1 msk olivolja
- salt grovt
- mandelpotatis
Gräslökssås:
Ugnskokta tomater:
Att servera till:
Gör så här
1
Vänta med att steka fisken tills allt annat är klart.
2
Vispa upp crème fraîchen så den blir riktigt fluffig. Smaksätt den med senap, citron, socker, dragon och till sist mycket finklippt gräslök.
3
Halvera tomaterna, lägg dem i en liten form och pensla med olja. Strö över lite salt och baka tomaterna i 200 grader varm ugn cirka 15 minuter, eller mikra dem 1-2 minuter.
4
Stek fisken med skinnsidan ner i smör. Salta och peppra under tiden. Skinnet kan gärna bli knaprigt och fiskköttet vitt och fint.
5
Servera nystekt med gräslökssåsen. Antingen som en klick på fisken, men godast är om den får smälta ner i pannan tillsammans med fisken. De bakade tomaternas syra är gott till, liksom nykokt mandelpotatis.