Smörstekt uer

Du behöver 600 g uer urbenad uer, alternativt gös eller abborre 2 msk smör 2 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar Gräslökssås: 2 dl crème fraîche...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g uer urbenad uer, alternativt gös eller abborre
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gräslökssås:

2 dl crème fraîche
1 tsk fransk senap
1 tsk citron färskpressad
2 krm strösocker
0.5 tsk dragon
1 st knippe gräslök

Ugnskokta tomater:

4 st tomater
1 msk olivolja
salt grovt

Att servera till:

mandelpotatis

Gör så här

1
Vänta med att steka fisken tills allt annat är klart.

2
Vispa upp crème fraîchen så den blir riktigt fluffig. Smaksätt den med senap, citron, socker, dragon och till sist mycket finklippt gräslök.

3
Halvera tomaterna, lägg dem i en liten form och pensla med olja. Strö över lite salt och baka tomaterna i 200 grader varm ugn cirka 15 minuter, eller mikra dem 1-2 minuter.

4
Stek fisken med skinnsidan ner i smör. Salta och peppra under tiden. Skinnet kan gärna bli knaprigt och fiskköttet vitt och fint.

5
Servera nystekt med gräslökssåsen. Antingen som en klick på fisken, men godast är om den får smälta ner i pannan tillsammans med fisken. De bakade tomaternas syra är gott till, liksom nykokt mandelpotatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top