Du behöver

  • 600 g uer urbenad uer, alternativt gös eller abborre
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Gräslökssås:

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk citron färskpressad
  • 2 krm strösocker
  • 0.5 tsk dragon
  • 1 st knippe gräslök
  • Ugnskokta tomater:

  • 4 st tomater
  • 1 msk olivolja
  • salt grovt
  • Att servera till:

  • mandelpotatis

Gör så här

1
Vänta med att steka fisken tills allt annat är klart.
2
Vispa upp crème fraîchen så den blir riktigt fluffig. Smaksätt den med senap, citron, socker, dragon och till sist mycket finklippt gräslök.
3
Halvera tomaterna, lägg dem i en liten form och pensla med olja. Strö över lite salt och baka tomaterna i 200 grader varm ugn cirka 15 minuter, eller mikra dem 1-2 minuter.
4
Stek fisken med skinnsidan ner i smör. Salta och peppra under tiden. Skinnet kan gärna bli knaprigt och fiskköttet vitt och fint.
5
Servera nystekt med gräslökssåsen. Antingen som en klick på fisken, men godast är om den får smälta ner i pannan tillsammans med fisken. De bakade tomaternas syra är gott till, liksom nykokt mandelpotatis.

Recept // Fler fiskrecept