Smørrebrød med julskinka

Du behöver 10 kantskurna skivor ljus fiberfranska smör eller smörgåsmargarin 10 blad huvud- eller plocksallad 10 stora, tunna julskinkeskivor 5 medelstora, hela saltgurkor 1 sats...

Tillagningstid: 10 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 10 kantskurna skivor ljus fiberfranska
  • smör eller smörgåsmargarin
  • 10 blad huvud- eller plocksallad
  • 10 stora, tunna julskinkeskivor
  • 5 medelstora, hela saltgurkor
  • 1 sats hasselnötssenap, se recept intill

Gör så här

1
Bred brödskivorna, lägg på bricka eller fat och lägg ett salladsblad på varje smörgås. Rulla ihop skinkskivorna och fördela på salladen.

2
Skiva gurkorna på längden, nästan ända till fästet, så tunt som möjligt, och dela varje gurka i två halvor. Lägg på skinkan. Svep fatet i plastfolie, kyl.

3
Servering:

4
Klicka hasselnötssenap på precis före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top