RECEPT FRÅN IK

Smörgåsbakelser med räkor

Överraska med en egen liten smörgåsbakelse till varje gäst.

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 30 minuter
6 stycken

Du behöver

  • 12 st stora skivor rostbröd
  • smör
  • 200 g färskost
  • 100 g crème fraîche
  • ärtskott
  • Fyllning

  • 200 g oskalade räkor
  • 200 g crème fraîche
  • 80 g rom röd
  • 2 st hårdkokta ägg finhackade
  • 3 msk finhackad dill
  • 250 g kesella
  • Picklad lök

  • 2 st rödlökar tunt skivade
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättikssprit 12%
  • Garnering

  • 500 g oskalade räkor
  • citronskal
  • picklad rödlök

Gör så här

1

Ta ut 12 jämnstora rundlar, 10–12 cm i diameter, ur brödskivorna. Smöra 8 rundlar.

2

Fyllning Skala och grovhacka räkorna.

3

Vispa crème fraichen fluffig med elvisp och blanda samtliga ingredienser till fyllningen.

4

Bred halva mängden fyllning på 4 av brödrundlarna. Lägg ytterligare en rundel på var och en med den smörade sidan uppåt.

5

Fördela resten av fyllningen på bröden och lägg på de sista rundlarna.

6

Blanda färskost och crème fraiche och bred krämen runt tårtorna. Fäst ärtskott runt om.

7

Picklad rödlök Rör ihop vatten, socker och ättiksprit så att sockret löses upp.

8

Skiva 2 rödlökar tunt. Lägg dem i lagen och låt dra i minuter.

9

Garnering: Skala ­räkorna till garneringen. Toppa med räkor, citronskal och picklad rödlök.


Recept