Smörfräst spenat med pinjenötter

Du behöver 40 g pinjenötter 2 msk smör 1 st vitlök pressad eller riven 200 g bladspenat färsk salt Gör så här 1 Rosta pinjenötterna...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 40 g pinjenötter
  • 2 msk smör
  • 1 st vitlök pressad eller riven
  • 200 g bladspenat färsk
  • salt

Gör så här

1
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de får färg och börjar dofta. Häll över på ett fat.

2
Fräs smör och vitlök en halv minut i en stor stekpanna utan att vitlöken tar färg.

3
Häll i spenaten och vänd runt tills den slaknar. Smaka av med en aning salt. Lägg över på ett fat och toppa med pinjenötterna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top