Smördegstvistar med grön fyllning

Du behöver 0.5 kruka persilja hackad 0.5 kruka basilika hackad 0.5 kruka mejram hackad 50 g valnötter grovt hackade 100 g parmesanost riven 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 0.5 kruka persilja hackad
  • 0.5 kruka basilika hackad
  • 0.5 kruka mejram hackad
  • 50 g valnötter grovt hackade
  • 100 g parmesanost riven
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 0.5 dl olivolja
  • 150 g smördeg

Till garnering

1 st ägg vispat
sesamfrön

Gör så här

Blanda örterna med nötter, ost, vitlök och olja. Kavla ut smördegen tunt. Ta ut 24 plattor med en stansring eller ett glas (cirka 7 centimeter i diameter). Fördela fyllningen på hälften av plattorna. Placera de andra ovanpå och tryck till kanterna med gaffel. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda på papprad plåt i 200 graders ugnsvärme cirka 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top