Smördegspajer med spenat & svamp

Du behöver 4 st smördegsplattor 1 st lök skivad 1 st röd paprika strimlad svamp (shiitakesvamp, karljohanssvamp, ostronskivling eller kantareller) 16 st kalamataoliver 2.5 msk...


8 portioner

Du behöver

  • 4 st smördegsplattor
  • 1 st lök skivad
  • 1 st röd paprika strimlad
  • svamp (shiitakesvamp, karljohanssvamp, ostronskivling eller kantareller)
  • 16 st kalamataoliver
  • 2.5 msk olivolja
  • rosmarinblad hackade
  • bladspenat eller mangold

Tillbehör:

flingsalt

Gör så här

1
Kavla ut smördegsplattorna en aning. Dela dem på mitten och lägg varje fyrkant i en liten pajform.

2
Skär svampen i mindre bitar. Blanda lök, paprika, svamp och oliver i en skål. Rör ner oljan och rosmarinbladen.

3
Placera några spenatblad i varje form och fördela röran ovanpå. Gratinera i 225 graders ugnsvärme i cirka

4
10 minuter. Strö lite flingsalt över pajerna innan de serveras.


Kommentar:
Se länkarna för fler gröna rätter till midsommarfesten!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top