Du behöver
- 4 st smördegsplattor
- 1 st lök skivad
- 1 st röd paprika strimlad
- svamp (shiitakesvamp, karljohanssvamp, ostronskivling eller kantareller)
- 16 st kalamataoliver
- 2.5 msk olivolja
- rosmarinblad hackade
- bladspenat eller mangold
Tillbehör:
flingsalt
Gör så här
1
Kavla ut smördegsplattorna en aning. Dela dem på mitten och lägg varje fyrkant i en liten pajform.
2
Skär svampen i mindre bitar. Blanda lök, paprika, svamp och oliver i en skål. Rör ner oljan och rosmarinbladen.
3
Placera några spenatblad i varje form och fördela röran ovanpå. Gratinera i 225 graders ugnsvärme i cirka
4
10 minuter. Strö lite flingsalt över pajerna innan de serveras.
Se länkarna för fler gröna rätter till midsommarfesten!