Du behöver
- 1 pkt smördegsplattor à 450 g
- 200 g trattkantareller
- 1 st lök liten gul
- 2 msk smör
- salt och peppar
- 1 st ägg
- 1 dl crème fraîche
- 1 st ägg till pensling
Gör så här
1
Låt smördegen tina och kavla sedan ut plattorna lite på mjölat bakbord. Dela varje platta på mitten för att få två rektanglar. Lägg smördegsrektanglarna på bakplåtspappersklädda plåtar.
2
Sätt ugnen på 225 grader.
3
Rensa trattkantarellerna och skär eventuellt stora svampar i mindre bitar.
4
Skala och hacka löken och stek den mjuk i smöret. Tillsätt trattkantarellerna och låt fräsa tills vätskan kokat bort och det börjar knäppa lite om svampen. Smaka av med salt och peppar.
5
Fördela svampen mitt på smördegsrektanglarna. Vispa ihop ägg och creme fraiche till en lös smet och häll lite över svampen på varje rektangel.
6
Vik ihop smördegen till små paket (se bilden) och tryck ihop snibbarna ordentligt. Pensla med uppvispat ägg.
7
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter eller tills de fått lite färg. Låt svalna.