Smördegsknyten med trattkantarell

Du behöver 1 pkt smördegsplattor à 450 g 200 g trattkantareller 1 st lök liten gul 2 msk smör salt och peppar 1 st ägg...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 1 pkt smördegsplattor à 450 g
  • 200 g trattkantareller
  • 1 st lök liten gul
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 st ägg
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 st ägg till pensling

Gör så här

1
Låt smördegen tina och kavla sedan ut plattorna lite på mjölat bakbord. Dela varje platta på mitten för att få två rektanglar. Lägg smördegsrektanglarna på bakplåtspappersklädda plåtar.

2
Sätt ugnen på 225 grader.

3
Rensa trattkantarellerna och skär eventuellt stora svampar i mindre bitar.

4
Skala och hacka löken och stek den mjuk i smöret. Tillsätt trattkantarellerna och låt fräsa tills vätskan kokat bort och det börjar knäppa lite om svampen. Smaka av med salt och peppar.

5
Fördela svampen mitt på smördegsrektanglarna. Vispa ihop ägg och creme fraiche till en lös smet och häll lite över svampen på varje rektangel.

6
Vik ihop smördegen till små paket (se bilden) och tryck ihop snibbarna ordentligt. Pensla med uppvispat ägg.

7
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter eller tills de fått lite färg. Låt svalna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top