Du behöver

  • 1 st sparris (200 g) förpackning fryst
  • 4 st plattor smördeg
  • örtsalt
  • Örtagårdssås:

  • 1.5 dl majonnäs vegansk
  • 1 dl sojagrädde
  • 1 msk gräslök finhackad
  • 1 msk dill finklippt
  • 1 msk dragon torkad
  • 1 tsk körvel torkad
  • örtsalt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Tina sparrisen något men koka den inte. Tina smördegsplattorna.
2
Kavla degskivorna till tunna plattor. Rulla in den lätt saltade sparrisen i smördeg.
3
Grädda pinnarna i 200 graders ugnsvärme cirka 15 minuter. Servera med örtagårdssås.
4
Så här gör du såsen:
5
Rör ihop majonnäsen och grädden. Blanda i kryddorna och smaka av med salt och peppar.
6
Låt såsen stå kallt någon timme innan den serveras.

Kommentar:
Det här receptet kommer från Gabriella och Jim Terneborg och deras "Terneborgs lyckliga kokbok" med veganrecept. För fler recept klicka på länkarna. (Smördeg kan innehålla animaliska ingredienser, leta efter smördeg gjord på mjölkfritt margarin)


Recept // Fler grönsakerrecept