Smördegsflarn med serranoskinka

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg 1.25 dl tomatpesto färdigköpt 125 g mozzarella avrunnen 2 st rödlökar olivolja att steka i 100 g serranoskinka...

Tillagningstid: 25 minuter
8 bitar

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1.25 dl tomatpesto färdigköpt
  • 125 g mozzarella avrunnen
  • 2 st rödlökar
  • olivolja att steka i
  • 100 g serranoskinka eller annan lufttorkad skinka
  • 1 dl svarta oliver
  • 25 g rucola
  • 2 msk kapris avrunnen

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut smördegen ur kylen fem minuter innan du ska tillaga den.

2

Rulla ut smördegen och lägg den på en papprad plåt. Bred tomatpeston ovanpå. Riv mozzarellan och strö den ovanpå.

3

Grädda smördegsflarnet i mitten av ugnen tills det får färg, det tar cirka 15 minuter.

4

Skala och halvera rödlöken. Skiva den tunt. Stek löken i olivolja tills den är mjuk och glansig, men utan att den tar färg.

5

Toppa smördegsflarnet med lök, skinka, oliver, rucola och kapris. Dela flarnet i bitar och servera det varmt. 


Kommentar:
Enkelt och gott! Nygräddat smördegsflarn toppat med delikatesser.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top