Du behöver
- 1 st rulle kyld smördeg
- 1.25 dl tomatpesto färdigköpt
- 125 g mozzarella avrunnen
- 2 st rödlökar
- olivolja att steka i
- 100 g serranoskinka eller annan lufttorkad skinka
- 1 dl svarta oliver
- 25 g rucola
- 2 msk kapris avrunnen
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut smördegen ur kylen fem minuter innan du ska tillaga den.
Rulla ut smördegen och lägg den på en papprad plåt. Bred tomatpeston ovanpå. Riv mozzarellan och strö den ovanpå.
Grädda smördegsflarnet i mitten av ugnen tills det får färg, det tar cirka 15 minuter.
Skala och halvera rödlöken. Skiva den tunt. Stek löken i olivolja tills den är mjuk och glansig, men utan att den tar färg.
Toppa smördegsflarnet med lök, skinka, oliver, rucola och kapris. Dela flarnet i bitar och servera det varmt.
Enkelt och gott! Nygräddat smördegsflarn toppat med delikatesser.