Smördegsflarn med matjessill

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg 1 st ägg uppvispat Ägg- och kaviarröra 2 st kokta kalla ägg 1 dl lättrökt kaviar 2 dl...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1 st ägg uppvispat

Ägg- och kaviarröra

2 st kokta kalla ägg
1 dl lättrökt kaviar
2 dl crème fraîche
1 dl salladslök finhackad
salt
peppar

Topping

500 g kokt kall färskpotatis
1.5 dl riven ost
3 st matjessillfiléer
1 dl rödlök finhackad
1 dl salladslök fint hackad

Till servering

sallad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Nagga deg-en med en gaffel och pensla med uppvispat ägg. 

2

Grädda smördegen i mitten av ugnen i cirka 8 minuter, den ska få färg. Låt flarnet vila någon minut och tryck sedan ned det med baksidan av en vanlig sked.

3

Mosa äggen i en djup tallrik. Rör ner kaviar, crème fraîche, salladslök och smaka av med salt och peppar. Skär potatisen i skivor (det tunna skalet kan vara kvar).

4

Bred ut ägg- och kaviarröran ovanpå flarnet. Toppa med
potatisskivor och sist ost. 

5

Grädda i ytterligare 10–15 minuter. Osten ska smälta ordentligt och flarnet ska få fin färg.

6

Skär matjessillen i sneda bit-ar och lägg dem ovanpå det varma flarnet. Avsluta med att strö på rödlök och salladslök. Servera med en god sallad.


Kommentar:
Frasigt smördegsflarn toppat med ägg- och kaviarröra, potatis och matjessill passar bra både till middag och på buffébord.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top