Du behöver
- 2 st plattor fryst smördeg
- 1 st ägg
- 125 g körsbärstomater
- 1 msk olivolja
- 1 st kvist färsk rosmarin
- 0.5 msk honung
- 0.5 msk vit balsamvinäger
- salt och svartpeppar
- 100 g bredbar getfärskost rumstempererad
- färsk rosmarin till garnering
Gör så här
Lägg smördegsplattorna på en papprad plåt och låt dem tina. Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut plattorna litegrann, pensla med lätt uppvispat ägg och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter till fin färg. Låt svalna.
Halvera tomaterna och fräs dem i olivolja tillsammans med en hel rosmarinkvist i 5 minuter. Tillsätt honung och vinäger och låt puttra ytterligare 5–10 minuter, tills det mesta av vätskan har kokat in. Fiska upp rosmarinen och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
Skär varje platta i sex bitar med en vass kniv. Bred försiktigt färskost på varje bit.
Lägg på tomater precis före servering och dekorera med rosmarin.
Spröd smördeg, getfärskost och sötsyrliga tomater får inleda kvällen.