Smarriga enchiladas fyllda tortillarullar i ugn

Du behöver 500 g lammfärs (lamm)k 2 msk smör 1 st burk tacosås (230 g) 3 dl skärbönor 1 st burk röda linser 1 pkt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs (lamm)k
  • 2 msk smör
  • 1 st burk tacosås (230 g)
  • 3 dl skärbönor
  • 1 st burk röda linser
  • 1 pkt mjuka tortillabröd medium
  • 0.5 msk olivolja

Servera till:

4 st stora tomater
lätt crème fraiche

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 250 grader. Bryn färsen i smör i stekpanna. Rör ner nästan all tacosås samt snittade skärbönor och linserna. Koka och rör om 3–5 minuter.

2

3
2 Vänd tortillabröden så att de får lite färg och blir varma i stekpanna med lite olja. Trava dem. Lägg ut dem och fördela färsen. Rulla ihop.

4

5
3 Lägg tortillarullarna i en ugnssäker form, pensla på resten av tacosåsen, strö på ost och gratinera högt upp i ugnen tills osten smält. Servera med

6
tomatskivor och creme fraiche.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top