Du behöver

  • 4.5 st morötter
  • 2.5 msk smör
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 3 st fiskbuljongtärning
  • hackad dill (efter smak)
  • 2.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 400 g räkost
  • crème fraîche
  • 300 g skalade räkor
  • peppar och salt

Gör så här

1
Riv morötterna och bryn dem tillsammans med smöret. Blanda i mjöl, fräs ihop och häll i vatten, buljongtärning, dill och vitlök och koka upp alltsammans.
2
Blanda i mjukosten, rör tills den har löst upp sig. Blanda i crème fraîche och räkor precis före servering. Smaka av med peppar och salt.
3
Servera gärna med ett gott brytbröd till.

Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Recept // Fler skaldjurrecept